ANADOLU MEDICAL CENTER
Centre medicale de excelenta
Centru de Oncologie
CyberKnife
Pet-Ct
Accelerator linear
Centru de Cardiologie
Unitate de reproducere asistata
Stiinte Neurologice
Departament de Ortopedie
Chirurgie plastica, reconstructiva si estetica
Terapie si confort
GRATUIT a doua opinie medicală a medicilor specialiști Anadolu Medical Center, in 24 ore*
*In funcție de dosarul medical, termenul poate fi modificat
Centre Medicale

Tehnologie utilizată la ANADOLU MEDICAL CENTER


CyberKnife

Este o tehnică disponibilă în foarte puţine centre din Europa, iar în Turcia în exclusivitate la Anadolu Medical Center. CyberKnife este cea mai avansată formă de radiochirugie, prin care tumora este distrusă cu o minimă expunere la radiaţie a ţesutului normal din jurul său. Sistemul de chirurgie robotizată CyberKnife este primul şi unicul sistem de radiochirurgie realizat pentru tratarea cu o acurateţe submilimetrică a tumorilor aflate oriunde în organism. Sistemul CyberKnife oferă o opţiune adiţională pentru mulţi pacienţi diagnosticaţi anterior cu tumori inoperabile sau complexe din punct de vedere chirurgical.

Avantajele sistemului CyberKnife sunt:

  • sunt tratate tumori aflate în orice parte a corpului;
  • urmăreşte continuu şi detectează tumorile şi mişcările pacientului de-a lungul tratamentului;
  • realizează tratamente de acurateţe submilimetrică, minimalizând prejudiciile aduse ţesutului sănătos dimprejur;
  • prezintă o opţiune pentru tumorile inoperabile sau complexe din punct de vedere chirurgical;
  • deţine un design în care factorul central este pacientul ceea ce face ca aceasta să aibă o experienţă de tratament relaxată;
  • permite o flexibilitate superioară în planificarea tratamentului;
  • completează programele existente de terapie cu radiaţii, IMRT sau IGRT.

PET-CT

Acest echipament combină două tipuri de scanare: PET (Positron Emission Tomography) - folosită pentru obţinerea de date funcţionale legate de metabolism şi funcţii celulare şi CT (Computed Tomography) - folosită pentru obţinerea de date morfologice legate de localizarea şi raporturile anatomice ale substraturilor patologice evaluate. Scanarea de tip PET-CT este folosită pentru diagnosticarea, localizarea precoce, stadializarea şi evaluarea eficienţei conduitei terapeutice în afecţiunile oncologice, dar are aplicabilitate pe scară largă şi în evaluarea patologiei cardiace în special ischemice şi neurologice, de tipul Alzheimer, Parkinson şi epilepsie.

În multe afecţiuni, şi în special în cazul cancerului, investigaţia PET-CT poate detecta schimbări morfologice cu 6 până la 12 luni înainte ca acestea să poată fi detectate la nivel anatomic prin investigaţii tradiţionale (RMN sau Computer Tomograf). Literatura ştiinţifică arată că investigaţia PET-CT poate duce la schimbări semnificative în schema de tratament în circa 40% din cazuri.

Investigaţiile PET-CT sunt simplu de executat, neinvazive, complet nedureroase şi rapide, oferind informaţii esenţiale despre starea de sănătate a pacienţilor, ce permit medicilor să detecteze şi diagnosticheze bolile în fază incipientă, şi să identifice tratamentul adecvat.

Tratament cu radioterapie cu consistenţă regulată (IMRT)

Tratamentul cu radioterapie cu consistenţă regulată constă în dozarea intensităţii fasciculului de radiaţii, pe tumori maligne. Ineditul constă în dozarea diferită a radiaţiei pe tumoră sau în interiorul tumorii faţă de dozarea pe zonele adiacente tumorii.

Cu precizie 3D se controlează intensitatea radiaţiilor în volume mici, transmiţându-se doze concentrate în zona tumorii astfel încat să nu fie afectate ţesuturile sănătoase din jur. Radiaţiile pătrund în corp din unghiuri diferite cu scopul de a maximiza dozajul lor asupra tumorii. Minimizându-se afectarea zonei adiacente tumorii, efectele secundare ale iradierii sunt puţine, iar toxicitatea tratamentului este redusă. De exemplu, atunci când terapia conventională prin iradiere este utilizată pentru a trata cancerul pulmonar sau cancerul la sân, radiaţiile pot afecta arterele inimii. În unele cazuri, acest lucru poate provoca îngrosarea acestor artere de-a lungul timpului, limitând fluxul de sânge. Acest lucru poate fi o problemă, în funcţie de fluxul sanguin în arterele inimii si de starea de sănătate a pacientului în general.

IMRT, de asemenea, îmbunătăţeşte capacitatea de a se controla volumul de tratament pentru formele concave tumorii, de exemplu, în cazul în care tumora este înfăşurata în jurul unei structuri vulnerabile, cum ar fi măduva spinării sau a unui organ major sau vas de sânge. Controlate de un computer X-Ray acceleratorii liniari distribuie doze de radiaţii precise pentru tumorile maligne sau zone specifice în interiorul tumorii.

Cea mai importantă componentă pentru succesul tratamentului în IMRT este planificarea tratamentului de către o echipă de experţi recunoscuţi şi care organizează training-uri internaţionale şi seminarii cu privire la aplicaţiile IMRT. Anadolu Medical Center este unul dintre puţinele spitale din lume care aplică această tehnologie de ultimă generaţie.

Accesati pagina noastra de facebook